1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Dyskusje na temat PC

Dyskusja w 'PC' rozpoczęta przez użytkownika notedeagle, 13 Październik 2014.

  1. otasz

    otasz Nałogowiec Przyjaciel Forum

    Dołączył:
    24 Listopad 2013
    Wiadomości:
    1 425
    Docenione treści:
    2 028
    Miejscowość:
    Rzeszów
    Na wszystkie pytania odpowiedź brzmi nie lub nie wiem.
    Mam grypę i jestem ledwo żywy, ale zaraz coś spróbuję zrobić. Wczoraj zainstalowałem coś takiego jak YesScript, ale szczerze to i tak nie wiem do czego to.
    Nie mam pojęcia co to za skrypt. Pewnie miałem około 70 zakładek otworzonych, ale sporo pozamykałem i problem nadal się pojawiał.
     
  2. UzeQ

    UzeQ Redaktor Redaktor

    Dołączył:
    22 Listopad 2013
    Wiadomości:
    3 371
    Docenione treści:
    4 704
    Miejscowość:
    Gdańsk
    Hahahahaha :D Nvidia zapowiedziała dzisiaj wsparcie dla usługi GeForce Now na PC i Macach. Dzięki niej na słabszym sprzęcie pogramy w super ustawieniach. Problem polega na tym, że będzie się to wykupowało na godziny :p za 25$ pogramy sobie przez 10 godzin na karcie 1080 lub 20 godzin na karcie 1060 *

    * - musisz grę kupić wcześniej na Steam/Origin/GoG/uPlay

    Czyli podsumowując - kupujesz grę za 50$ + 25$ za 10 godzin grania na super ustawieniach xD Rozwiązanie dla ludu.
     
    notedeagle i Wolomin lubią to.
  3. notedeagle

    notedeagle Nałogowiec Przyjaciel Forum

    Dołączył:
    22 Listopad 2013
    Wiadomości:
    2 708
    Docenione treści:
    2 826
    Miejscowość:
    Olkusz
    O kurde xd Na to bym nie wpadł, chyba ktoś od Sony się do nich zatrudnił :p
     
    punisher666PL, otasz oraz Wolomin lubią to.
  4. Harrolfo

    Harrolfo Redaktor Moderator Redaktor

    Dołączył:
    27 Listopad 2013
    Wiadomości:
    1 381
    Docenione treści:
    2 708
    Miejscowość:
    Wejherowo
    Może komuś się to przyda [​IMG] Kupiłem w końcu laptopa **ASUS ROG GL552FV**. i5, 8 GB RAM, GTX 960, system Windows 10. Używam go od kilku tygodni i jestem z zakupu bardzo zadowolony. Natywna rozdzielczość Full HD robi swoje. W grach laptop sprawuje się bardzo dobrze. Zdecydowana większość nowszych tytułów, takich jak na przykład Dying Light, czy Wiedźmin III: Dziki Gon chodzą płynnie na maksymalnych ustawieniach. Z minusów warto wspomnieć o przycisku włączania wkomponowanym w klawiaturę - da się do tego przyzwyczaić, ale warto mieć to na uwadze. Poszczególne stopnie podświetlenia klawiatury też wydają się od siebie za mało różnić. Ale godząc się na te aspekty otrzymamy bardzo fajny sprzęt z, co dla mnie ważne, matową obudową (zdecydowanie ma to znaczenie dla dbania o czystość sprzętu) i bardzo dobrą kulturą działania.

    [​IMG]
     
  5. AvengerGT

    AvengerGT Nałogowiec

    Dołączył:
    24 Listopad 2013
    Wiadomości:
    1 265
    Docenione treści:
    2 567
    Jak dzisiaj wygląda instalacja drukarki w dzisiejszych czasach? :p Przy swojej już wysłużonej dawno nic nie grzebałem, teraz poszedłem komuś zainstalować jakieś ustrojstwo wielofunkcyjne na win 10 i po pół godzinie zwątpiłem restartując system. Cały czas pasek postępu dochodzi do końca i zaczyna od nowa, niestety nie ma wartości procentowej. Przy drugim podejściu zacząłem śledzić ubywanie miejsca na dysku i rzeczywiście, coś się zmienia, ale bardzo powoli. To jest norma, że taka instalacja może trwać z godzinę albo dłużej?
     
  6. notedeagle

    notedeagle Nałogowiec Przyjaciel Forum

    Dołączył:
    22 Listopad 2013
    Wiadomości:
    2 708
    Docenione treści:
    2 826
    Miejscowość:
    Olkusz
    Zbyt nowej drukarki to ja nie mam, dlatego mimo że system coś tam instaluje i tak muszę ściągnąć sterowniki ze strony producenta. Może tu też tak trzeba, choć teoretycznie wszystko powinno się samo zainstalować.

    btw. Ciesz się, że nie musisz uruchamiać drukarki na linuxie, to jest dopiero ciekawa sprawa :p
     
  7. AvengerGT

    AvengerGT Nałogowiec

    Dołączył:
    24 Listopad 2013
    Wiadomości:
    1 265
    Docenione treści:
    2 567
    Sterowniki pobrane ze strony producenta, zresztą te same które wywaliłem. Zrobiłem to bo drukarka przez ok 20min nie reagowała na polecenie i dopiero wypluwała kartki po tak długim czasie. 2h temu zostawiłem tego lapka z instalacją i jeszcze nie skończyło... :mad: Skoro jednak nadal ubywa miejsca z dysku (wolno bo wolno, ale jednak) to jeszcze poczekam.
     
  8. notedeagle

    notedeagle Nałogowiec Przyjaciel Forum

    Dołączył:
    22 Listopad 2013
    Wiadomości:
    2 708
    Docenione treści:
    2 826
    Miejscowość:
    Olkusz
    Zainstalowałem w końcu dzisiaj Batmana Arkham Knight, którego kupiłem jakoś miesiąc temu na tej promocji. Tyle było płaczu o optymalizacje, a tu proszę po ustawieniu wszystkiego na wysokie + włączone wszystkie cuda od nvidi taki wynik:
    [​IMG]



    Uprzedzając pytania 28 klatek było przez ułamek sekundy na samym początku po odpaleniu benchmarku, gdy karta nie ogarnęła co ma robić :p


    i5 4670k + gtx 1060 + 8GB RAMu, jak coś :)

    @Wojownik616 A jak tam u Ciebie to śmiga na 1050?
     
    Wojownik616 i punisher666PL lubią to.
  9. Wojownik616

    Wojownik616 FPS Veteran™

    Dołączył:
    23 Listopad 2013
    Wiadomości:
    1 679
    Docenione treści:
    3 607
    Miejscowość:
    Chodzież
    @notedeagle
    Więc tak na liczniku mam już 30 godzin dzisiaj akurat ukończyłem II zakończenie i zostaje 100% ale nie o to chodzi.
    Tak grę można śmiało grać do oporu kupować dodatki, grę załatali w każdym calu to jest gra 10/10 teraz, można przeczytać moją recenzje na steamie.

    U mnie działa bez problemu,poniżej jest benchmark i ustawienia ale teraz mam ustawione na 30FPS ponieważ nie czytało mnie za szybko tekstur w 60/90FPS,spadki się zdarzają tylko sporadycznie ale jest bardzo dobrze.
    Zalecam instalacje gry na dysk SSD jeżeli ktoś posiada, zrobiłem test i na HDD gorzej wyszedł.

    Dużo osób zaskoczę że to wszystko działa na dwurdzeniowym procesorze ale to nie byle jakim niedługo i5 2300/2400 a karta którą wziąłem wogóle jej nie blokuje 100% mocy wykorzystane, z RX470 już by było gorzej,jak jakieś są pytania śmiało pisać. :)

    Konfiguracja PC :
    CPU: Intel Pentium Dual Core G2030
    GPU: Gigabyte GTX1050Ti 4GB Gaming G1 GDDR5
    MOBO: ASUS P8H61 MX 2.0
    RAM: Kingston HyperX 2x4GB 1600MHZ CL10
    PSU: OCZ X Stream 500W 80+
    CASE: Silentium PC Gladius M20
    SSD: GoodRam Iridium Pro 240GB
    HDD: Seagate Barracuda 1000GB
    HDD: Seagate Barracuda 500GB
    OS: Windows 10 N Pro 64bit

    [​IMG]
    [​IMG]
     
  10. Kamilos

    Kamilos Początkujący

    Dołączył:
    24 Marzec 2017
    Wiadomości:
    4
    Docenione treści:
    12
    Miejscowość:
    Warszawa
    Jaką myszkę z wieloma przyciskami (najlepiej 12 z boku, pod kciukiem) byście polecili? Wiem że istnieje Razer Naga, ale po pierwsze kosztuje sporo, a po drugie miałem Razera Deathadder i po krótkim czasie zrobił mi się na lewym przycisku double click, inni mieli podobnie więc jakoś nie przekonuje mnie ta firma. Da radę znaleźć coś tańszego i możliwie bardziej wytrzymałego czy raczej nie mam na to szans?
     
  11. Wolomin

    Wolomin Opiekun Forum Przyjaciel Forum

    Dołączył:
    22 Listopad 2013
    Wiadomości:
    3 929
    Docenione treści:
    5 238
    Miejscowość:
    Wołomin
    Dwuklik to kwestia kilku złotych by to naprawic
     
    punisher666PL lubi to.

Poleć tę stronę