1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Kupno używanego 3DSa

Dyskusja w 'Nintendo 3DS i Switch' rozpoczęta przez użytkownika boleksit, 23 Wrzesień 2015.

  1. boleksit

    boleksit Początkujący

    Dołączył:
    25 Listopad 2013
    Wiadomości:
    29
    Docenione treści:
    24
    Miejscowość:
    Pogórska Wola
    Przymierzam się do kupna używanej kieszonsolki od Nintendo. To czy to będzie 3DS czy 3DS XL zależy od tego co w najbliższym czasie pojawi się w mojej okolicy w dobrej cenie i stanie. I głównie o ten stan chodzi. Na co powinienem zwrócić uwagę przy oglądaniu używanej konsoli przed zakupem oprócz wyglądu wizualnego? Czy są w 3DSie jakieś podzespoły które się wyjątkowo zużywają i później jest problem z graniem? :D
     
  2. Tynio

    Tynio Nałogowiec

    Dołączył:
    7 Sierpień 2014
    Wiadomości:
    478
    Docenione treści:
    846
    Miejscowość:
    Wrocek
    W 3DS często może być wytarty analog (taki powycierany) oraz przyciski select ,home i start
    co do 3DS XL on wyszedł troszkę później i jest szansa że może być w lepszym stanie.
    przyciski select, home i start już są przyciskami fizycznymi i nie noszą takich śladów użytkowania.
    Jak sam wiesz to obie konsole mają ekrany dotykowe starej technologi rezystancyj /oporowy co powoduje że często ludzie cisną na maxa :cry:
    Szkoda, że nie napisałeś ile kasiorki możesz przeznaczyć na konsolę ale może warto poszukać N3DS ostatnio widziałem za 450 zł była jeszcze na 4 miesięcznej gwarancji.
    Fakt że takie okazje zdarzają się nie często.
     
  3. boleksit

    boleksit Początkujący

    Dołączył:
    25 Listopad 2013
    Wiadomości:
    29
    Docenione treści:
    24
    Miejscowość:
    Pogórska Wola
    Mam na ten cel około 450-500zł ALE... jak kupie samą konsole za 500 zł to nie będę miał w co na niej grać :D
     
  4. Tynio

    Tynio Nałogowiec

    Dołączył:
    7 Sierpień 2014
    Wiadomości:
    478
    Docenione treści:
    846
    Miejscowość:
    Wrocek
  5. boleksit

    boleksit Początkujący

    Dołączył:
    25 Listopad 2013
    Wiadomości:
    29
    Docenione treści:
    24
    Miejscowość:
    Pogórska Wola
    No i kupiłem :D udało się wyłapać taki zestaw za 500zł. Wersja XL ;) Dzięki za pomoc :)
    [​IMG]
     
    AvengerGT, Tynio, otasz and 1 other person like this.
  6. Tynio

    Tynio Nałogowiec

    Dołączył:
    7 Sierpień 2014
    Wiadomości:
    478
    Docenione treści:
    846
    Miejscowość:
    Wrocek
    Super zestaw w dobrej cenie, a w jakim stanie?
    Gratulacje.
     
  7. boleksit

    boleksit Początkujący

    Dołączył:
    25 Listopad 2013
    Wiadomości:
    29
    Docenione treści:
    24
    Miejscowość:
    Pogórska Wola
    Na moje oko w doskonałym. Brak rys na obudowie, zawiasy Ok, nic nie jest popękane. W zestawie była dodatkowo karta 4GB i ładowarka (brak na zdjęciu).
     
  8. Tynio

    Tynio Nałogowiec

    Dołączył:
    7 Sierpień 2014
    Wiadomości:
    478
    Docenione treści:
    846
    Miejscowość:
    Wrocek
    Z moich obserwacji widzę po mojej, która ma prawie 2 lata i ponad 500h gry są minimalne ślady użytkowania.
    Ale ja mam lekką obsesję na punkcie konsol i dbam bardziej niż o mój samochód :)
    Co do karty to takie były dawane na start ja zmieniłem na 16GB bo mam kilka gier z e-shopu i prawie 4GB mam już zapełnione.
     
  9. PikaKnight

    PikaKnight Redaktor Redaktor

    Dołączył:
    6 Sierpień 2015
    Wiadomości:
    393
    Docenione treści:
    813
    Miejscowość:
    Pallet Town
    @Tynio - tak z ciekawości, czy kupując nową kartę SD wystarczy skopiować dane ze starej na nową, czy trzeba wszystko redownloadować? Mam save Zeldy i kilku innych gier, a z różnymi konsolami to różnie bywa, więc wolę się dopytać przed zakupem nowej karty - nie mam żadnej nawet 4GB w domu poza tą jedną SD (jedynie 1GB do Wii i Wii U) by to sobie sprawdzić samemu ;)
     
  10. Tynio

    Tynio Nałogowiec

    Dołączył:
    7 Sierpień 2014
    Wiadomości:
    478
    Docenione treści:
    846
    Miejscowość:
    Wrocek
    Ja kupiłem na początku 16GB i podmieniłem.
    Ale z tego co czytałem to można skopiować ze starej karty na nową używając PC i wszystko będzie OK
     
  11. scooby666

    scooby666 Maniak

    Dołączył:
    22 Listopad 2013
    Wiadomości:
    470
    Docenione treści:
    472
    Potwierdzam. Wystarczy przerzucić z jednej karty na drugą i dziala. :)

    //Nie umiem w tapatalka.


    Edit. Widać, że wykopalisko zrobiłem
     

Poleć tę stronę