1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

problem z trofeami po wymianie dysku

Dyskusja w 'Problemy z grami i sprzętem' rozpoczęta przez użytkownika kalix321, 11 Lipiec 2016.

  1. kalix321

    kalix321 Bywalec

    Dołączył:
    22 Listopad 2013
    Wiadomości:
    104
    Docenione treści:
    52
    Miejscowość:
    Przemyśl
    Witam, mam problem z trofkami w Diablo. Polega on na tym że trofea zostały już zdobyte i nie były zsynchronizowane a ja postanowiłem wymienić dysk, wiem że nie powinienem tak robić ale tak się ucieszyłem gdy przyszedł że zapomniałem że jakieś trofea zdobyłem. Pytanie jest następujące: Czy jest jakaś szansa na zdobycie tych trofeów? (w fifie wpadło). Z góry dzięki za pomoc
     
  2. Wolomin

    Wolomin Opiekun Forum Przyjaciel Forum

    Dołączył:
    22 Listopad 2013
    Wiadomości:
    3 774
    Docenione treści:
    4 854
    Miejscowość:
    Wołomin
    jedyny sposób to włożyć spowrotem stary dysk i zrobić synchronizację z serwerem, innej możliwości nie ma
    tak mi się wydaje
     
    kalix321 i TomashYesh lubią to.
  3. punisher666PL

    punisher666PL Nałogowiec

    Dołączył:
    11 Maj 2016
    Wiadomości:
    208
    Docenione treści:
    824
    Miejscowość:
    Szczecin
    a czy to nie jest tak że one zapisują się na koncie psn?bo ja nigdy na ps3 nie robię synchronizacji a trofiki są zawsze
     
  4. Wolomin

    Wolomin Opiekun Forum Przyjaciel Forum

    Dołączył:
    22 Listopad 2013
    Wiadomości:
    3 774
    Docenione treści:
    4 854
    Miejscowość:
    Wołomin
    zapisują ale gdy zrobisz synchronizację, nie pamiętam czy na ps3 była automatyczna synchronizacja, ale jeżeli tak to trzeba to włączyć
     
  5. kalix321

    kalix321 Bywalec

    Dołączył:
    22 Listopad 2013
    Wiadomości:
    104
    Docenione treści:
    52
    Miejscowość:
    Przemyśl
    sprawdzę wieczorem i powiem czy podziałało :)
     
  6. UzeQ

    UzeQ Redaktor Redaktor

    Dołączył:
    22 Listopad 2013
    Wiadomości:
    3 189
    Docenione treści:
    4 278
    Miejscowość:
    Gdańsk
    Tak jak mówi @Wolomin - zapisują się te trofea, które zsynchronizujesz. Jeśli tego nie zrobisz to nie zostaną ode przypisane do Twojego konta. Jeśli jeszcze nie usuwałeś danych ze starego dysku to powinieneś móc bez problemu go włożyć na chwilę, zsynchronizować dane i cieszyć się wcześniej zdobytymi trofeami.
     
    kalix321, TomashYesh oraz Wolomin lubią to.
  7. kalix321

    kalix321 Bywalec

    Dołączył:
    22 Listopad 2013
    Wiadomości:
    104
    Docenione treści:
    52
    Miejscowość:
    Przemyśl
    Najpierw nie mogłem znaleźć tego dysku a potem miałem przeprowadzkę i zapomniałem o tym. Postanowiłem zrobić to dzisiaj ale wyskakuje mi błąd że nie można uruchomić ps4 (na starym dysku). Konsola chce żebym zainstalował softa 3.55 i nie bardzo wiem dlaczego tak jest :/
     
  8. UzeQ

    UzeQ Redaktor Redaktor

    Dołączył:
    22 Listopad 2013
    Wiadomości:
    3 189
    Docenione treści:
    4 278
    Miejscowość:
    Gdańsk
    bo na starym dysku jest zapewne starsza wersja systemu niz na konsoli. Pomiędzy zmianami dysków musiała wyjść aktualizacja. Zaktualizuj system.
     
    kalix321 lubi to.
  9. kalix321

    kalix321 Bywalec

    Dołączył:
    22 Listopad 2013
    Wiadomości:
    104
    Docenione treści:
    52
    Miejscowość:
    Przemyśl
    Pobrałem update taki jaki chce konsola czyli 3.55, włożyłem do takich folderów jak trzeba (PS4>UPDATE>tutaj jest update) i wyskakuje mi błąd "nie można użyć tego pliku aktualizacji. Podłącz urządzenie pamięci masowej USB, które zawiera plik aktualizacji dla wersji 3.55 lub nowszej w celu ponownej instalacji. (CE-34788-0)". Tyle się męczyć żeby 2 trofki zdobyć...
     
  10. UzeQ

    UzeQ Redaktor Redaktor

    Dołączył:
    22 Listopad 2013
    Wiadomości:
    3 189
    Docenione treści:
    4 278
    Miejscowość:
    Gdańsk
    Jaki plik pobrałeś? Bo na tej stronie masz dwa:

    https://www.playstation.com/pl-pl/get-help/ps4-system-software/

    Pierwszy to aktualizacja, która waży około 300MB i jest potrzebna do aktualizowania konsoli.

    Drugi plik to cały system, który waży około 800MB i potrzebny jest przy włożeniu zupełnie nowego dysku do konsoli.
     
    kalix321 i Wolomin lubią to.
  11. Wolomin

    Wolomin Opiekun Forum Przyjaciel Forum

    Dołączył:
    22 Listopad 2013
    Wiadomości:
    3 774
    Docenione treści:
    4 854
    Miejscowość:
    Wołomin
    przy wymianie dysku miałem dokładnie ten sam problem

    tak jak Bartek pisze, trzeba pobrać ten większy plik i wtedy będzie ok
     
    kalix321 lubi to.
  12. kalix321

    kalix321 Bywalec

    Dołączył:
    22 Listopad 2013
    Wiadomości:
    104
    Docenione treści:
    52
    Miejscowość:
    Przemyśl
    ok pobieram większy. Tylko że na tamtym dysku był już system, przecież miałem go w konsoli od samego początku
     
  13. Wolomin

    Wolomin Opiekun Forum Przyjaciel Forum

    Dołączył:
    22 Listopad 2013
    Wiadomości:
    3 774
    Docenione treści:
    4 854
    Miejscowość:
    Wołomin
    pobierz z tej strony co podał Bartek, i ten większy plik, musi działać
    --- Double Post połączono, 10 Sierpień 2016, Pierwszy post napisano: 10 Sierpień 2016 ---
    kliknij to:
    upload_2016-8-10_12-53-53.png

    a potem to:

    upload_2016-8-10_12-54-25.png
    --- Double Post połączono, 10 Sierpień 2016 ---
    --- Double Post połączono, 10 Sierpień 2016 ---
    no tak, ale jak wymieniasz dysk to musisz go od nowa wgrać na dysk
    jak wyjmujesz dysk z systemem to konsola zostaje goła :)
     
    kalix321 lubi to.
  14. kalix321

    kalix321 Bywalec

    Dołączył:
    22 Listopad 2013
    Wiadomości:
    104
    Docenione treści:
    52
    Miejscowość:
    Przemyśl
    Instaluje się :D Dzięki wielkie! :D
     
    Valmaris lubi to.

Poleć tę stronę